Dorien Witte

Voel je je geroepen, ga dan mee met onze reizen. Stel je open voor alles wat er is. Voor deelnemers en begeleiders is het een gezamenlijke reis, waarin we met elkaar leren en groeien op de mooiste plekken ter wereld. Ik gun iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen dit voorrecht.

Levensstappen

Wat elke keer weer indruk op mij maakt zijn de prachtige momenten wanneer mensen hun ziel blootlegden, dingen delen die hen al tijden dwarszaten en alle emoties laten zien die daarbij horen. Het meest geraakt ben ik, als ik zie dat mensen dingen daadwerkelijk in praktijk brengen. En dan bijvoorbeeld van hun partner te horen krijgen dat ze fijnere gesprekpartners zijn geworden. Of dat ze de levensstap hebben doorgezet waar ze tegenaan liepen te hikken. Dat ze een gesprek van hart tot hart zijn aangegaan met een ‘lastige collega’ die ze eerder liever vermeden.

Echt luisteren

Complimenten die mensen maken, zeggen wat mij betreft nog het meest over hen. Hoe mooier het compliment, hoe mooier zij zelf zijn. Maar wat we wel raakte: een coachee die tegen me zei dat mensen die écht luisteren heel schaars zijn. En dat ik tot die schaarse groep behoor.

Verlanglijst

Ik heb het voorrecht op veel bestemmingen te zijn geweest en veel persoonlijke-ontwikkelingstrainingen te hebben gevolgd. Ik hou van de magische stiltewandelingen, ’s nachts en overdag. Op mijn verlanglijst staan nog:

  • een echte vision quest van vier dagen, omdat ik denk dat dit heel veel inzicht kan brengen
  • ontmoetingen met sjamanen in Zuid-Amerika of Mongolië, omdat ik vermoed dat ik veel van hen kan leren
  • een zeesafari naar Antarctica, vanwege het avontuur en de zeedieren.