Cindy van den Hove

Verwacht geen handvatten of een ‘toolbox’ waarmee je direct daarna een ‘ander mens’ bent. Maar geniet, laat je leiden door wat er gebeurt en wees nieuwsgierig naar jezelf en anderen.

Ik wens je een reis toe, die je jouw leven lang zal herinneren.

Stilte
Zelf heb ik de volgende ervaring als onuitwisbaar beleefd. Van nature ben ik iemand die de binnenwereld graag aan de buitenwereld kenbaar maakt. Tijdens een wandeling door de sneeuw in stilte genoot ik intens van de natuur, het zijn met mezelf en het uitzicht dat de omgeving bood. Door stil te zijn, keek ik op een andere manier om me heen en deed ik nieuwe inzichten op die me nu nog helder voor de geest staan . Een enorme verrijking.

Bergen

Dat brengt me ook op de reis die ik zelf nog graag eens zou maken: de Pyreneeën van oost naar west bewandelen. Niet helemaal alleen, maar geregeld in gezelschap van lieve, wijze mensen die me dierbaar zijn of die dierbaar kunnen worden. Het fysiek bezig zijn met stijgen, de vermoeidheid en ook het snelle herstel dat daarbij hoort. Daar kan ik enorm van genieten. Als ik in de bergen wandel, komt mijn geest tot bloei, ben ik op mijn creatiefst en doe ik energie op waar ik nog lang van profiteer. Daarnaast houd ik van het wisselend perspectief en de puurheid van de omgeving.

Intuïtie

Gaat het om ratio en intuïtie, dan kies ik vaak uiteindelijk toch voor de intuïtie. Een compliment van een deelnemer bevestigde mij daarin. Die zei letterlijk: “Cindy, je hebt vanaf het eerste moment een open en kwetsbare sfeer neergezet. Zonder deze sfeer had het veel langer geduurd voordat ik mezelf had open gesteld.” Dit raakt me bijzonder, juist omdat ik mezelf aan het begin had afgevraagd om ik me in een nieuwe groep meteen kwetsbaar wilde opstellen of het wat ‘veiliger’ voor mezelf zou houden. De ratio wilde veilig…mijn intuïtie koos voor de kwetsbaarheid.


Cindy van den Hove (Leiderschapscoach)

Mobiel: 06-403 905 85

Email: cindy@dewijzereiziger.nl