Erwin Dohmen

Een prachtige ervaring voor mijn eigen thema heb ik mogen ervaren in Zuid-Afrika. Ik was op zoek naar mijn balans en wilde mijn rust terug vinden. Ik wilde veel, en veel tegelijk. Voor onze reis gebeurde er iets verschrikkelijks. Een van de deelnemers overleed tijdens zijn ronde hardlopen langs de Nederlandse Noordzee. Om hem te eren bezochten wij een mis in Zuid-Afrika met 2000 kerkgangers. We werden toegezongen en gesteund, maar ook werd ons een hart onder de riem gestoken om te leven in het moment en één te zijn met jezelf. Ubuntu.

Durf je over te geven

Mijn tip voor deelnemers aan onze reizen: neem vooral niet te veel doelen mee op reis. Denk na over jouw hogere doel waar jij graag naar toe wilt. Laat de natuur, de rust, de oefeningen, jouw medereizigers en de coaches hun werk doen. Durf je over te geven aan alles wat er gebeurt en geniet van elke dag. Vertrouw erop dat je jouw changing moments nooit meer opzij gaat zetten.

Naar je kern

Een mooi compliment kreeg ik van een deelnemer langs de oevers van de Soca in Slovenië: ”Erwin, je hebt de kern van mij weten te raken die ik lange tijd ben kwijt geweest. Ik begin te begrijpen waarom ik te vaak van deze kern verwijderd ben, zowel in mijn leiderschap richting mijn medewerkers, maar ook thuis. Bedankt dat je mij hiervan bewust hebt gemaakt. Ik besef me dat ik een keuze heb en ik voel mij weer eindelijk in mijn kracht staan.”

Twee passies verbonden

Zelf koos ik in oktober 2017 om twee van mijn passies met elkaar te verbinden. In zes dagen tijd heb ik 400 km gefietst met 4500 hoogtemeters rondom de Kilimanjaro in Tanzania. En dat voor verschillende mooie projecten van Amref Flying Doctors. Dat geeft enorm veel voeding en energie.


Erwin Dohmen (Leiderschapscoach)

Mobiel: 06-41987877

Email: erwin.dohmen@dewijzereiziger.nl