Klaas Koster

“Alles wat je thuislaat is meegenomen!” En hiermee bedoel ik niet alleen letterlijk je bagage, maar vooral ook figuurlijk. Ga bewust mee op reis met een open blik en zonder verwachtingen van jezelf en je omgeving. Onderga de reis, geniet van de geweldige natuur, de mooie mensen om je heen en laat je begeleiden door gedreven leiderschapscoaches. Vertrouw erop dat ‘het’ dan ontstaat. En wat dat ‘het’ dan is, dat weet alleen jij.

Verbonden met de natuur

Tijdens het reizen voel ik mij bijzonder verbonden met mezelf en met de natuur. Letterlijk voel ik dat ik er toe doe en onderdeel ben van een groter geheel. Het is indrukwekkend om te zien hoe de kracht van de natuur mensen helpt in hun persoonlijke ontwikkeling.

Kijken door een andere bril

Een deelnemer gaf mij na een persoonlijke leiderschapsreis het volgende terug: “Vaak zitten de antwoorden op langlopende vragen verborgen in jezelf. Maar hoe komt het dat je soms de juiste persoon nodig hebt om dat eruit te halen? Zo’n coach moet veel in huis hebben: inlevingsvermogen, vakkennis, psychologische kennis, betrokkenheid. Als ik dat combineer met enthousiasme, gedrevenheid en bevlogenheid… dan zie ik jou voor me Klaas. Je hebt me verder geholpen. Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak heb je me in de spiegel laten kijken. En soms zelfs met een andere bril.”

Leven en dood

Ook al heb ik al heel veel van de wereld mogen zien (van Noordpool tot Zuidpool), er blijft gelukkig altijd nog wat te wensen over. Ik zou heel graag, tijdens een diepzeeduik, de sardinetrek willen meemaken, wanneer miljoenen sardines vanuit de koude wateren bij Kaap Agulhas noordwaarts zwemmen naar de oostkust van Zuid-Afrika en Mozambique. Door hun grote aantal creëren ze ook een trek van roofdieren die hen langs de kustlijn opwachten. Dolfijnen, robben, haaien en jan-van-genten stemmen het grootbrengen van hun jongen af op deze sardines-migratie. Ik leer door te kijken naar de natuur. Het lijkt me geweldig om ‘live’ te ervaren hoe het (dieren)leven op elkaar is afgestemd, om de dualiteit van het leven te ervaren met z’n up’s en downs en te beseffen dat het leven en de dood onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.


Klaas Koster (Leiderschapscoach)

Mobiel: 06-248 585 56

Email: klaas@dewijzereiziger.nl