Marije Manni

Ik geloof in Bezinning, Bezieling en Beweging. Om een betekenisvol leven te leiden dat voldoening geeft, is er eerst rust en stilte nodig. Stilstaan bij hoe het echt met je is, bij wat je voelt en wat je denkt (bezinning). Vanuit bezinning wordt de weg vrijgemaakt voor bezieling. Er ontstaat ruimte om na te denken over vragen als ‘wat inspireert mij’, ‘waar krijg ik energie van’ en ‘wat is mijn (onbewuste) verlangen’? Heb je meer zicht op wat je werkelijk wilt, dan kom je vanzelf in beweging om stapje voor stapje steeds dichter bij je verlangen te komen.

Zonder masker of schild

Ik wens deelnemers toe dat ze zich durven over te geven aan de rust en de stilte en zo tot bezinning kunnen komen. Ik wens hen ‘overgave’ toe, om zichzelf te zijn en zich echt te laten zien. Vrij. Zonder masker of schild. Tijdens een van de reizen liet de meest ‘macho’ deelnemer zijn schild zakken. Hij liet zijn kwetsbare kant zien én liet mij toe om zijn verdriet te delen. Voor het eerst ervaarde ik echt contact met hem. Hij stopte met hard werken om zijn ego hoog te houden en liet zijn ware ik zien.

Pit

Een andere deelnemer gaf mij het volgende terug: “Mijn eerste indruk van jou was: een elfje met pit. Je weet een veilige omgeving te creëren. Je neemt mensen serieus in hun ideeën en uitingen. Je bent vriendelijk en oprecht en kunt relativeren met een bevrijdend grinnikje. Je bent betrokken bij het wel en wee, zonder je op te dringen. Je bent aanwezig, alert en gefocust. Misschien toch geen elfje, maar sowieso een vrouw met pit.”

Terug naar Tanzania

Ik heb in mijn jeugd drie jaar in Tanzania gewoond. In 2000 zijn we met mijn ouderlijk gezin en partners teruggegaan naar ons huis en de school, hebben diverse vrienden gesproken én we hebben met zijn achten (huilend) op de top van de Kilimanjaro gestaan. Het was zeer bijzonder om drie weken met elkaar op te trekken en deze topprestatie te bereiken. Een onvergetelijke ervaring, die onze band voor het leven heeft versterkt. Dit wil ik graag nog eens overdoen met mijn eigen gezin.


Marije Manni (Leiderschapscoach)

T: 06-46925869

Email: marije@dewijzereiziger.nl